Steigerhouten-meubel.nl
Steigerhouten Tuinsets en Lounge Banken
Steigerhouten TV Meubels en Kasten
Steigerhouten Slaapkamer Inrichting
Steigerhouten Tafels en Tuintafels

Informatie over steigerhout meubels nodig?

Op deze website krijg je inspiratie over steigerhouten meubels. Ook voor informatie en advies ben je bij ons aan het juiste adres. Je leest waarom de meeste mensen kiezen voor steigerhout meubels in hun huis of tuin. Begin 2000 was steigerhout heel populair vooral onder de tuinmeubels. Het was betaalbaar en het oude vergrijsde hout gaf een mooie uitstraling. Steigerhout is goedkoper dan teakhout en de plastic tuinmeubels die waren er al genoeg. In begin 2000 verkochten wij ontzettend veel tuinmeubel sets. Enkele jaren daarna waren het heel veel steigerhout bankjes die we verkochten en toen waren het weer meer de steigerhout tafels en bedden voor binnen in huis. Elk jaar is er natuurlijk wel een trend in meubels en mode, dus die verandering houd je altijd wel. Soms komt een trend na jaren weer terug. Ik hoor de laatste jaren weleens dat steigerhout toch allang uit de mode is! Dan geef ik aan dat mensen bijna altijd kiezen voor houten meubels en vooral een houten tafel. Er is ontzettend veel keuze in houten meubels zoals eikenhout en teakhout. Deze meubels zijn wel een stuk duurder. Voor het wat strakkere interieur krijg je de fineer meubels. En voor de iets goedkopere houten meubels kom je uit bij steigerhout. Maar anno 2020 zijn de meubels van steigerhout nog steeds heel geliefd. Ook met steigerhout zijn we met de tijd mee gegaan. Wat denkt u van steigerhout gecombineerd met een metalen onderstel, en kasten van steigerhout in een metalen frame. De steigerhout badkamermeubels en steigerhout kapstokkasten. Een hoogslaper van steigerhout. De hoek lounge bank van steigerhout met heerlijke kussens erbij, ze worden nog steeds in grote mate besteld. Ook werken we nu met verouderde planken zonder cementsluier en met iets minder beschadigingen, met een hele mooie natuurlijke kleur.

DUS JA STEIGERHOUTEN MEUBELEN ZIJN NOG HELEMAAL VAN DEZE TIJD EN GAAN MET DE TIJD MEE

 

Steigerhouten meubels kopen

Richt je woning in met steigerhouten meubels. Steigerhouten meubels blijven populair. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun hele huis ermee in te richten. Of het kan om één item gaan, voorbeeld zijn alleen steigerhout wandplanken of een steigerhouten wand aan de muur. Ook kiezen mensen om de meubels zelf te maken als je handig bent. Steigerhout is een relatief goedkoop materiaal maar het is desondanks heel veelzijdig en voor veel toepassingen te gebruiken. Voorheen werd er over steigerhout wat lacherig gedaan, dat soort hout gebruikte je toch niet voor meubels in je woning? Maar die mening is hard aan het veranderen.

De veelzijdigheid van steigerhouten meubels

Steigerhout meubels zijn veelzijdig. Het is relatief gemakkelijk te bewerken en daarom kun je er eenvoudig allerlei soorten meubels van maken. Het is niet al te duur. Wil je je hele woonkamer, slaapkamer of studeerkamer inrichten met meubels van steigerhout dan kan dat. Voorbeelden om eens te bekijken hoe veelzijdig steigerhout is.

  • Steigerhout tafel eventueel met een metalen onderstel tot 5 cm dik blad

  • Steigerhout kast met een metalen frame

  • Steigerhout bed, hoogslaper, complete kinderkamers

  • Steigerhout kantoorinrichting 

  • Steigerhout wand

  • Steigerhout wandborden en hondenmanden

  • Steigerhout Lounge hoekbank ( met heerlijke kussens)

  • Steigerhouten buitenkeuken super populair nu

 

Zelf je meubels ontwerpen

Als je graag steigerhout meubels wilt dan kun je die ook zelf ontwerpen als je handig bent. Maar er komt toch meer kijken bij een goede constructie en op de juiste manier schroeven. Zelf maken heeft als groot voordeel dat je de meubels op maat kunt maken. Geen frustraties meer over een kast die je erg mooi vindt maar die net 20 centimeter te breed is om in je woonkamer te kunnen plaatsen. Of dat mooie bed dat alleen in een maat te koop is die met geen mogelijkheid in je slaapkamer past. Als je zelf je meubels ontwerpt dan heb je dat probleem niet. Nu is dat natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Daarom maken wij ook alles op maat en naar uw wensen. Via een tekening of foto kun je aangeven hoe je wilt dat jouw ideale kast, tafel of stoel eruit moet komen te zien. Als je dat in grote lijnen op papier kunt zetten dan kan een ervaren meubelmaker daar vast iets moois van maken. Steeds meer meubelmakers stappen over op steigerhout omdat steigerhout meubels zo enorm populair aan het worden zijn.

De traditie van steigerhouten meubels

Steigerhout komt echt van steigers die in de bouw zijn gebruikt. Zo'n steiger wordt opgebouwd om een pand te bouwen of te renoveren, zodat de bouwers veilig kunnen werken. Met een steiger gaat dat veel beter dan wanneer een timmerman of schilder op een trap moet klimmen die steeds moet worden verplaatst. Steigerhouten meubelen zijn dus gemaakt van gebruikt hout. Dat betekent dat er onvolkomenheden in de meubels kunnen zitten. Je moet niet vreemd opkijken van een kras, een buts of een scheur. Maar dit is dan ook meteen de charme van steigerhouten meubels. Tegenwoordig gebruikt men ook steeds meer verouderde planken zonder cementsluier en met iets minder beschadigingen. Met een mooie natuurlijke kleur.