Steigerhouten-meubel.nl
Steigerhouten Tuinsets en Lounge Banken
Steigerhouten TV Meubels en Kasten
Steigerhouten Slaapkamer Inrichting
Steigerhouten Tafels en Tuintafels

Steigerhouten meubels kopen

Richt je woning in met steigerhouten meubels. Steigerhouten meubels worden steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hier hun huis mee in te richten. Dit kan om één item gaan maar je kunt ook alle meubels in bijvoorbeeld je woonkamer van steigerhout aanschaffen of je kunt de meubels ook zelf maken als je handig bent. Steigerhout is een relatief goedkoop materiaal maar het is desondanks heel veelzijdig en voor veel toepassingen te gebruiken. Voorheen werd er over steigerhout wat lacherig gedaan, dat soort hout gebruikte je toch niet voor meubels in je woning? Maar die mening is hard aan het veranderen.

De opkomst van steigerhouten meubels

Steigerhout meubels zijn bezig aan een ware opmars in Nederland. Iedereen die zijn huis hip en modern wil inrichten lijkt massaal te kiezen voor meubels van steigerhout. Veel meubelmakers hebben hun handen vol aan met maken van op maat bestelde steigerhouten meubelen. Want dat is natuurlijk het grote voordeel van steigerhout. Het is relatief gemakkelijk te bewerken en daarom kun je er eenvoudig allerlei soorten meubels van maken. Wil je je hele woonkamer, slaapkamer of studeerkamer inrichten met meubels van steigerhout dan kan dat.

Zelf je meubels ontwerpen

Als je graag steigerhout meubels wilt dan kun je die zelf ontwerpen. Dit heeft als groot voordeel dat je de meubels op maat kunt laten maken. Geen frustraties meer over een kast die je erg mooi vindt maar die net 20 centimeter te breed is om in je woonkamer te kunnen plaatsen. Of dat mooie bed dat alleen in een maat te koop is die met geen mogelijkheid in je slaapkamer past. Als je zelf je meubels ontwerpt dan heb je dat probleem niet. Nu is dat natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar je kunt natuurlijk wel in grote lijnen aangeven hoe je wilt dat jouw ideale kast, tafel of stoel eruit moet komen te zien. Als je dat in grote lijnen op papier kunt zetten dan kan een ervaren meubelmaker daar vast iets moois van maken. Steeds meer meubelmakers stappen over op steigerhout omdat steigerhout meubels zo enorm populair aan het worden zijn.

De traditie van steigerhouten meubels

Steigerhout komt echt van steigers die in de bouw zijn gebruikt. Zo'n steiger wordt opgebouwd om een pand te bouwen of te renoveren, zodat de bouwers veilig kunnen werken. Met een steiger gaat dat veel beter dan wanneer een timmerman of schilder op een trap moet klimmen die steeds moet worden verplaatst. Steigerhouten meubelen zijn dus gemaakt van gebruikt hout. Dat betekent dat er onvolkomenheden in de meubels kunnen zitten. Je moet niet vreemd opkijken van een kras, een buts of een scheur. Maar dit is dan ook meteen de charme van steigerhouten meubels.