Steigerhouten-meubel.nl

Onze steigerhout producten

 

1. Steigerhout meubels voor de tuin

Steigerhout heeft veel voordelen boven andere houtsoorten. Eén daarvan is dat het 'oud' hout is. Hout werkt als het nog vers is. Misschien ken je het wel van een houten vloer. Die moet altijd een beetje ruim gelegd worden zodat het hout kan krimpen of uitzetten. Het hout dat van steigers komt is jarenlang blootgesteld aan weer en wind en is dus wel zo'n beetje uitgewerkt. Dat betekent dat de kans klein is dat je stoel, kast of tafel ineens kieren gaat vertonen omdat het hout aan het krimpen of uitzetten is. Nog een groot voordeel is dat het hout letterlijk tegen een stootje kan. Zit er een grote vlek van een omgestoten glas rode wijn op je tafel? Geen probleem: even de schuurmachine er overheen en je tafel is weer als nieuw. Behandelen is wel noodzakelijk, maar na het schuren behandel je weer met een nieuwe kleur, en je hebt weer een nieuwe tafel. Het is makkelijk te bewerken en relatief goedkoop tegenover ander hout voor meubels.

2. Steigerhout meubels voor in huis

Hoewel de voordelen talrijk zijn, hebben steigerhouten meubels ook een paar nadelen. De planken kunnen bol of hol staan. Het kan dus voorkomen dat een meubelstuk dat is gemaakt van steigerhout niet helemaal waterpas staat. Los die creatief op door een stukje karton of iets dergelijks onder het meubel te leggen zodat dit probleem wordt verholpen. Steigerhout is daarnaast ook imperfect. Het vertoont kleine en grotere beschadigingen die steigerhout nu eenmaal oploopt in de bouw. Een derde nadeel is dat er kleurverschil kan bestaan tussen de gebruikte planken. Je kunt dit soms oplossen door het meubelstuk te bewerken met gekleurde beits waardoor het geheel dezelfde kleur krijgt. Omdat het zacht hout is ontstaan er makkelijker splinters, echter deze zijn heel makkelijk weg te schuren. Deze nadelen wegen voor veel liefhebbers niet op tegen de voordelen, maar het zijn wel dingen waar je even rekening mee moet houden als je steigerhouten meubels wilt kopen of zelf wilt gaan maken.

3. Meubels van steigerhout voor uw kantoor

Steigerhout meubels zijn over het algemeen niet heel duur. Dat komt omdat steigerhout als grondstof niet de duurste houtsoort is en er genoeg fijn sparren groeien, ook groeit deze boom heel snel, dus de voorraad blijft voldoende. Je moet tellen tussen de 3.50 a 5.00 per m1. Dat is afhankelijk van of je het rechtstreeks bij de houthandel koopt of bij tussen handelaren. En of het hout verser is of goed gedroogd. Als je het vergelijkt met eikenhout of beukenhout dan is steigerhout een flink stuk goedkoper. De andere houtsoorten zijn harder en de bomen groeien langzaam.

4. Steigerhouten winkelinrichting

Steigerhout is makkelijk te bewerken hout en veelzijdig. Je kunt er vrijwel alles van maken dat aan meubels van hout te maken is. Of het nu een grote tafel, een bijzettafeltje, een kast, een bed of een computertafel moet worden, alles kun je maken van steigerhout. En door het hout na afloop te schilderen kan je het meubelstuk ook nog eens een geheel eigen stijl geven. Bekijk eens de steigerhouten kast Industrieel 1.  Een moderne kast, steigerhout met metaal, met veel opbergruimte en een scherpe prijs.

5. Steigerhouten meubelen in een restaurant

Steigerhouten meubelen gaan jarenlang mee. Mits je de tafel wel behandeld tegen vocht met een nano coating of een watergedragen beits. Het hout is deugdelijk en stevig en als je op een normale manier met je meubels omspringt, en waarom zou je dat niet doen, dan kun je vele jaren plezier hebben van je meubels van steigerhout. Daar komt bij dat steigerhouten meubelen tijdloos zijn en met iedere woonstijl kunnen worden gecombineerd. Of je nu een modern of klassieke inrichting hebt, steigerhouten meubels passen er altijd wel in. Ook als je de inrichting wilt veranderen kunnen de steigerhouten kast, tafel of stoelen vaak weer probleemloos in het nieuwe interieur worden ingevoegd. Ook dit is een reden waarom steigerhouten meubels zo mateloos populair zijn bij een groeiende groep consumenten. Zowel in woningen als in kantoorpanden verschijnen deze meubels dan ook steeds vaker.