Steigerhouten-meubel.nl

Douglashout informatie

 

Douglashout tuinmeubels

Douglashout tuinmeubels worden steeds meer gemaakt van douglashout. Ik zal eens wat meer vertellen over deze houtsoort. Douglashout lijkt op steigerhout maar is afkomstig van de douglasspar ((Pseudotsuga menziesii). Het hout is harder en duurzamer dan steigerhout ( vurenhout afkomstig van de fijnspar). Hout word verdeeld in duurzaamheidsklasse en steigerhout valt in klasse 5 en douglashout valt in klasse 3. Teakhout valt in klasse 1-2. De douglasspar groeit in heel Europa en er word ook steeds herplant. Deze spar kan best hoog worden, en daarom zijn er mooie brede en lange planken van te zagen.

De meest gebruikte maat is 12x12, 15x15 en 20x20 cm palen, 5x15 voor dakbalken, 3 en 5 cm dikke planken van ongeveer 20 cm breed, en de geliefde schaaldelen waar de boomschors nog aan zit. Wat kan er allemaal van douglashout worden gemaakt:

  • Douglashout tafel, douglashout loungebank, picknicktafel
  • Tuinmeubels, schommels en schuttingen
  • Kapschuren, tuinhuisjes, en overkappingen

Het hout bevat van nature hars, meer dan vurenhout. Het hout word hierdoor harder in de loop van de jaren. Het rood-bruine hout vergrijsd door invloed van zon en regen. Wil je niet dat het vergrijsd, dan dien je het hout te behandelen met een douglashout olie met pigment. Het hout kan worden geimpregneer, maar dan word de kleur iets anders. Het hout is van nature hard genoeg om goed tegen weersomstandigheden te kunnen. Zoals alle houtsoorten geld, zolang hout niet constant met vocht in aanraking komt, maar het goed kan opdrogen, kan het bijna niet rotten. Dus probeer een paal op een ijzer anker te zetten,en tuinmeubels in de winter op een hardhouten plankje te zetten, zodat vocht niet onder in het hout kan trekken. Pvc lijm aan de onderkant smeren helpt ook.

Douglashout is makkelijk te bewerken, goede voorborende schroeven zijn wel aan te raden. Je kunt werken met vers hout, gedroogd en geschaafd hout. Het hout zal altijd iets gaan werken. Een spleet of scheur hoort bij dit hout. Ook kan het hout in het begin wat hars afgeven. Let hierop met vlekken in kleding. Het hars laten drogen en dan er af schuren en schoonmaken met terpentine. Na 1 seizoen komt er bijna geen hars meer uit het hout.

Dus ben je op zoek naar duurzame mooie tuinmeubels dan is douglashout een goede keuze. Het is betaalbaar, mooi en sterk.

Douglashout tuinset

Een douglashout tuinset gaat lang mee en is betaalbaar. Er zijn ontzettend veel modellen. Een mooie douglashout tafel met 2 banken is altijd mooi. Maar u kunt ook kiezen voor een douglashout tafel met rieten stoelen bijvoorbeeld.

Douglashout lounge hoekbank

Een douglashout lounge hoekbank. Onder deze tekst zie je een foto van een hele mooie lounge hoekbank gemaakt van douglashout. Van geschaafd douglashout. Het maakt de lounge bank net even wat mooier en strakker afgewerkt. De rode kleur van het hout ga je alleen behouden als je elk jaar met een douglas olie behandeld. Doe je dat niet dan zal het hout gaan vergrijzen.

Douglashout picknicktafel

Ons best verkochte product is ook wel onze douglashout boomstam picknicktafel. Een prachtige robuuste picknicktafel gemaakt van schaaldelen douglashout. Aan de randen zie je nog waar het boomschors heeft gezeten. Een oersterke bank waar je gezellig met veel mensen aan kunt zitten. Een plaatje in uw tuin.

Douglashout balken meubels

Bekijk eens onze robuuste douglas balken meubels. Helemaal de trend van nu voor zeer lange tijd. Deze balken meubels zijn gemaakt van dikke douglas balken met een doorsnede van 9 cm. Met een metalen onderstel behandeld met een poedercoat behandeling. Deze meubels zijn bijna onverwoestbaar en zijn mooi modern en industrieel.